Darknet Moderator Betalad i Bitcoin Dömd till 11 år

Bryan Herrell, som avgjorde tvister om AlphaBay, erkände sig skyldig till avskedande anklagelser i januari.

En bosatt i Colorado kommer att tillbringa ett decennium i fängelse för sin roll i AlphaBay.

Bryan Connor Herrell var moderator på darknet-marknaden

Han erkände sig skyldig i januari för att utrota anklagelser.

Nio månader efter att ha anfört en skyldig grund i en tingsrätt i Kalifornien dömdes Bryan Connor Herrell (26) på tisdag till elva år bakom galler för sin roll som AlphaBay-moderator, enligt ett tillkännagivande från US Department of Justice.

En mörk marknadsplats för webbkontraband som var tillgänglig via webbläsaren Tor. Bitcoin Trader var en plats där leverantörer och köpare kunde samlas för att köpa och sälja droger, vapen, stulen identitetsinformation, kreditkortsnummer och andra olagliga föremål – men mestadels droger.

Webbplatsen – ett tillväxt av den tidigare mörknätwebbplatsen Silk Road, bara tio gånger större – såg sina sista dagar 2017 efter nästan tre års drift. En brottsbekämpningsoperation som spänner över tre länder demonterade webbplatsen, med kanadensisk polis som beslagtagit sina servrar i Quebec, och amerikanska tjänstemän som vill utlämna en av dess administratörer, Alexandre Cazes, till USA.

Cazes hittades senare hängande från en handduk i en fängelsecell i Bangkok – ett misstänkt självmord

När den gick ner hade webbplatsen nästan 400 000 användare och var platsen för att köpa olagliga droger online. Inköp gjordes i allmänhet i virtuella valutor, som Bitcoin, Monero och Ether eftersom de erbjöd viss anonymitet.

Lyssna på The Decrypt Daily Podcast

Din dagliga dos av kryptovaluta nyheter, lärande, skvaller och diskussioner.

Som moderator på AlphaBay avgjorde Herrell, som gick under smeknamnen „Penissmith“ och „Botah“, tvister mellan leverantörer och köpare på webbplatsen, sade DOJ. Han fungerade också som en „bluffvaktare“ och följde ut alla försök att bedra AlphaBay-användare.

För sina ansträngningar fick Aurora, Colorado, bosatt i Bitcoin.

I januari erkände Herrell sig skyldig till att ha konspirerat för att engagera sig i en korrupt organisation som påverkats av racketare.

„Denna mening tjänar som ytterligare bevis på att brottslingar inte kan gömma sig bakom teknik för att bryta mot lagen“, sade den amerikanska åklagaren McGregor Scott i ett uttalande på tisdag. „Att operera bakom mörkernets slöja kan tyckas erbjuda skydd från brottsutredningar, men folk bör tänka två gånger innan de beställer eller säljer droger online – du kommer att fångas.“

Utredningen av AlphaBay och dess tidigare administratörer pågår.