Fiat Debasement zal instellingen toewijzen aan Bitcoin: Dan Tapiero

Veteraan macro-investeerder Dan Tapiero beweert dat de angst voor dollarbederf instellingen uiteindelijk naar Bitcoin zal drijven, aangezien ze in zijn laatste tweet al in goud duiken.

De twee rivaliserende activa hebben de afgelopen maand in tandem gehandeld omdat beleggers koortsachtig op zoek zijn naar veilige havens.

Een afbraakhaag

Tapiero’s bullish comment is gerelateerd aan het nieuws over de Ohio Police & Fire Pension Fund (OP&F) het toevoegen van een vijf procent gouden toewijzing voor het diversifiëren van de portefeuille.

Met deze stap wil de $16 miljard zich indekken tegen de inflatie die naar verwachting een luide comeback zal maken als gevolg van de wereldwijde recessie.

De economische onzekerheid, die aan lage rentevoeten en enorme monetaire stimulans wordt gekoppeld, duwde onlangs het glanzende metaal aan een recordhoogte van $2.089 begin Augustus.

artikelafbeelding

Ondanks het ontslag van goud in het verleden, veranderde miljardair Warren Buffett deze maand zijn toon door 21 miljoen aandelen van mijnbouwbedrijf Barrick Gold te kopen.

Goldman’s Jeff Currie noemde goud onlangs „een heg tegen vernedering“ tijdens zijn verschijning op CNBC:

„De manier waarop we goud graag beschrijven is dat het een heg is tegen vernedering.“

Bitcoin heeft de Midas touch

Zoals U.Today meldt, bereikte de correlatie tussen Bitcoin Code en goud eerder dit jaar in augustus een jaarlijks hoogtepunt van 67,1 procent.

Met de grote hedgefondsen die hun tenen in de bellwether cryptocurrency dompelen, wordt BTC geleidelijk aan een macro-gevoelige asset, zoals opgemerkt door Joe Weisenthal van Bloomberg:

„Ik denk dat een van de verrassende dingen voor mij is de mate waarin Bitcoin een macro-gevoelige financiële asset aan het worden is. Kijk eens hoe krap het vandaag de dag is met goud.“

Aangezien de Amerikaanse Federal Reserve streeft naar meer inflatie, zouden meer bedrijven het voorbeeld van MicroStrategy kunnen volgen door Bitcoin te gebruiken als hun reserve voor diversificatiedoeleinden.